11 септември 2001 – Денот кој го промени светот

Категории: Мултимедија, Свет, Слајдер

После терористичките напади на 11 септември 2001 година ширум цели во САД, светот повеќе не е ист. Сеуште се свежи спомените за големите разурнувања, но и за пожртвуваноста на американските пожарникари и полицајци. Од тој ден светот е понебезбеден. Поделбите се продлабочија, предрасудите се зголемија. Терористичкиот акт донесе нови страдања ширум светот. Следеа нови војни во Авганистан и Ирак, нови терористички напади во Мадрид, Лондон, Москва, Беслан… Еден ден се ќе биде појасно кој, зошто, како. Но и покрај се, луѓето остануваат луѓе. Никогаш да не се повтори!

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , , , , ,