По половина век се вратија крштевките и венчавките во Белица

Големиот верски празник, Александрија, во селото Белица, Кичевско, не беше одбележан само со голем црковно-народен собир туку и со крштевка

Read more

„Рок класика“ – концерт на гудачкиот квартет „Вива Стрингс“ во Кичево

Во големата сала од Центарот за култура во Кичево, синоќа концерт одржа гудачкиот квартет Вива Стрингс, насловен „Рок класика“. Концертот

Read more

Белица го празнува големиот празник Александрија, посветен на Св. Александар

Кичевска Белица, утре, сабота, 26 мај со богата програма го празнува празникот Александрија кој е посветен на светецот-маченик Свети Александар. 

Read more