Home » Archives by category » Македонија (Page 49)
Владата воспоставува систем за финансиско разузнавање

Владата воспоставува систем за финансиско разузнавање

Унапредување на перформансите и ефективноста на системот за борбата против криминалот и корупцијата и негово усовршување до високо ниво и по светски стандарди е целта на Проектот за воспоставување најмодерен и најсофистициран систем за финансиско разузнавање што со одлука на Влада наскоро ќе започне да се реализира во Македонија. Како што соопшти на денешната прес-конференција владиниот […]

Македонскиот извоз и опасноста од рецесија во Германија

Македонскиот извоз и опасноста од рецесија во Германија

Владата, реалниот сектор и експертите денеска заеднички дискутираа како до поголем извоз. Заеднички констатираат дека сериозен проблем ќе биде евентуалното влегување на Германија во рецесија и дека треба однапред да се биде подготвен за тоа. –  Вчера објавените статистички податоци за стоковата размена со странство покажуваат дека нашите компании најмногу извезуваат кон земјите на ЕУ, околу […]

Иванов: Влез во НАТО и без решение на спорот со Грција

Иванов: Влез во НАТО и без решение на спорот со Грција

Прашањето поради кое сме надвор од НАТО е билатерално и во минатото многу земји и без решавање на билатерални прашања успеале да влезат во Алијансата и во ЕУ, па тоа ни дава и нам надеж дека е можно такво решение. Токму Грција, пред да стане членка на НАТO не ги решила своите отворени прашања со […]

Груевски повика на заедништво за силна Македонија

Груевски повика на заедништво за силна Македонија

Со порака за заедништво, слога и солидарност, без поделби, за изградба на силна и почитувана Македонија, премиерот Никола Груевски се обрати пред македонските иселеници во Детроит. – Во предвечерјето на 21. роденден на самостојна и независна Република Македонија сакам да испратам порака на заедништво, солидарност и непокор пред предизвиците со кои се соочуваме. Влогот е […]

T-home лидер на пазарот

T-home лидер на пазарот

Македонски Телеком АД-Скопје и Т-Мобиле Македонија имаат водечка позиција во фиксниот и мобилниот сегмент, покажуваат консолидираните финансиски резултати за првите шест месеци од 2012 година, согласно Меѓународните стандарди за финансиско известување (МСФИ).