Кичевчанката Ева Димитриеска, најдобар играч во категоријата 2004/05 на Вардар Јуниор лигата

Успесите доаѓаат полека, со многу упорност и вежбање. На крај, убавината во сето тоа е патот што си го изодел

Read more

Хроничен проблем со водоснабдувањето во Кичево и кичевско

Ако еднаш имаше вода и за пиење и за вадење на бавчите, во последниве години Кичево се соочува со проблем

Read more

Не остана никој ни за да пијам кафе кога ќе се вратам дома

Бевме гимназијалци и имавме соништа. Мегаломански. А какви би биле ако не мегаломански кога си млад?… Нејсе. Во основа сите

Read more

Загадена водата во неколку кичевски села

По направените анализи од страна на Центарот за јавно здравје, хигиена и здравствена екологија – Кичево констатирано е дека водата

Read more

Студио и опрема на Ал-Џезира откриени во терористичките упоришта во Сирија

ИСТОЧНА ГУТА, Сирија – Додека војниците вклучени во операциите за расчистување на областа Источна Гута ги расчистувале остатоците и урнатините

Read more

Неизвесност во Ерменија: Блокиран главниот град Ереван

Демонстрантите ги блокираа повеќето главни патишта во Ереван, патиштата на влезот во градот, како и главниот пат кој води кон

Read more