Home » Archives by category » Свет (Page 12)
11 септември 2001 – Денот кој го промени светот

11 септември 2001 – Денот кој го промени светот

После терористичките напади на 11 септември 2001 година ширум цели во САД, светот повеќе не е ист. Сеуште се свежи спомените за големите разурнувања, но и за пожртвуваноста на американските пожарникари и полицајци. Од тој ден светот е понебезбеден. Поделбите се продлабочија, предрасудите се зголемија. Терористичкиот акт донесе нови страдања ширум светот. Следеа нови војни […]

Банкротот за Грција – единствена опција

Банкротот за Грција – единствена опција

Банкротот е единственото решение за Грција, за да може земјата да одбележи раст и да направи нов почеток, тврди во електронското издание германското списание „Шпигел“.

Исти кутии за сите цигари

Исти кутии за сите цигари

Уставниот суд на Австралија денеска поддржа нов закон со кој сите цигари ќе бидат во исти маслино-зеленасти пакувања  и без логотип на производителот и со фотграфии кои предупредуваат на последици од пушењето.