Шојгу: Руски авиони во редовна патрола над Мексиканскиот Залив

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу изјави денеска дека руската војска ќе врши редовни патроли со стратешки бомбардери од Арктичкиот

Read more

Јасер Арафат „најверојатно станал христијанин„ тврди евангелистички свештеник

Поранешниот палестински лидер Јасер Арафат, пред крајот на својот живот „најверојатно станал христијанин“, тврди неговиот пријател, угледниот евангелистички автор и

Read more

Властите на САД преку авиони собираат податоци од мобилни на илјадници Американци

Агенцијата на министерството за правда на САД собира податоци од илјадници мобилни телефони на Американци, како на невини граѓани, така

Read more