Да и помогнеме на Бранкица

Бранкица Димитровска, од Крива Планка, со дијагноза параплегијаа, што знаци со траен инвалидитет.. Инаку сум активна во секојдневниот живот, но ми постојат многу пречки во секојдневието, бидејки количките што ни ги дава нашава држава се многу тешки 16кг и многу широки, што значи дека немам секаде пристап покрај скалите пречка ми се и вратите во кафулињата, јавните вц итн…

Исто така возам своја кола, што значи дека и неможам количката сама да ја ставам во кола бидејки е многу тешка, со најновите колички на Quickie-АКТИВА што нашава држава не ги покрива трошоците ако сакам таква да нарачам, би можела со таква количка која е тешка 4,5-6,6 кг и специјално направена со преклоп за во кола животот би ми бил полесен….ова е мојата е мојата ж с-ка
Корисник: Бранкица Димитровска : 210501606527532 ТУТУНСКА БАНКА

Многупати сум организирала хуманитарни акции, хуманитарни концерти помагајки на другите, но овој пат Јас барам помош и се надевам дека некој ќе ми донира количка… како бог рекол..давај и ќе ти биде возвратено…

Можете да ме контактирате на handicapplus@yahoo.com  

Ви благодарам на сите…