Кичевските средношколци помеѓу најдобрите во Македонија

Категории: Издвојуваме, Кичево, Слајдер

Според објавената ранг листа на државни средни училишта од екстерните предмети од државната матура во јунискиот испитен рок 2013 година, О.С.У. “Мирко Милески” се наоѓа на 8-мо место од вкупно 95 рангирани средни училишта.

Тоа е одличен успех, како за учениците, така и за самите професори. Пред нашата гимназија се:  СОУ “Јосип Броз Тито” од Битола, СУГС Гимназија “Раде Јовчевски-Корчагин” од Скопје, СУГС Гимназија ,,Орце Николов”
од Скопје, ОСУ “Св.Климент Охридски” од Охрид, СУГС “Георги Димитров” од Скопје, ДУРДМОВ ,,Димитар Влахов” од Скопје и  СУГСГим. ” Јосип Броз Тито” од Скопје.

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , ,