Кичевските жени со празнични активности по повод Велигден

Категории: Кичево

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ традиционално организира избор на: најукрасено Велигденско јајце, најукрасена Велигденска погача и најукрасена Велигденска торта и повикува што поголем број на кичевчанки да земат учество.

Изборот ќе се врши на втор ден Велигден-понеделик, во просториите на црквата Свети Апостоли Петар и Павле во Кичево. Почетокот на изборот ќе биде во 17,00 часот.

Секој заинтересиран за учеството на изборот треба да се пријави најдоцна два дена пред изборот, односно до Велика сабота во просториите на црквата Свети Апостоли Петар и Павле-Кичево. Пријавувањето за изборот е со пријавување на шифра на најукрасеното јајце, погача или торта.

Украсеното јајце, торта или погача се носи на денот на изборот и се поставува на одреденото место.

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , , ,