ФОТО: Кичевска ликовна колонија 2013!

Категории: Кичево, Слајдер
Интернационалната кичевска ликовна колонија се ближи кон својот крај. А ние како добри домаќини направивме кратка фото ретроспектива на дел од учесниците на колонијата.

Марија Александрова (Австралија/Македонија). Живее во Австралија, а ја слика родната Македонија

Габриеле Сафарик (Германија) – „Македонија ми е како втора татковина“

Весна Осојнички (Хрватска) на железото му дава живот

Весела Стаменова (Бугарија)-„Жените подобро умеат со железото“

Текст и фото: Зоран Антоски

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , ,