ФОТО: Кичевско разладување

Категории: Кичево

Кога е жешко, а минативе денови беше доста жешко, мораш да се разладиш. Секој си има свој начин на разладување. На овие дечиња не им пречеа минувачите, па без проблем се разладуваа во коритото на Сушица кај „Пуцко Петрол“.

Порано кичевчани традиционално се разладувале на плажите на Велика река и Темница, ловеле речна пастрмка и ја спремале на оган, кампувале. За жал, овие реки денес се премногу загадени. Но можеби еден ден таа традиција ќе се врати. Дотогаш, ваквите слики ќе претставуваат атракција за сите нас. Барем додека има вода.

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , ,