Кој каде ќе стигне фрла ѓубре

Категории: Кичево, Слајдер

До тој степен кај луѓето е намалена одговорноста за зачувување на човековата околина , ,што буквално нема дел од земјава а тука и Кичево нее исклучок каде не се фрла ѓубре.

Нашиот град и неговата околина  се претворени во глобална депонија , од Крушино , преку реките ,до сите места каде нема фреквенција на луѓе, безмилосно се загадува природата. Токму оваа фотографија зборува сама за себе каква слика за нас носи странецот , кој случјно или намерно дошол во Македонија, кога видел купишта ѓубре  во близина на магистралниот пат, среде Кичево.

Текст и фото: Зоран Антоски

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , ,