Контејнерите празни а околу нив купишта ѓубре

Категории: Кичево, Слајдер

Грдото лице на Кичево

Во овие летни месеци честа е глетката, поготово на периферијата на Кичево,  кога контејнерите се празни празни а околу нив  има вистинска депонија од комунален отпад.

Нејасно е каде лежи проблемот, дали граѓаните неодговорно го фрлаат ѓубрето крај контејнерите или можеби кучињата скитници кои барајќи храна ги тргаат најлоните од контејнерите и го разнесуваат ѓубрето на поширок простор.Заради неширење на зарази, добро би било комуналците покрај редовното празнење на контејнерите, почесто да ги чистат и овие депонии создадени околу контејнерите.
Текст и фото: Зоран Антоски

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , ,