Во Кичево презентиран проект „Меѓуетничка интеграција во образованието“

Категории: Кичево

Во домот на културата во Кичево денеска беше презентиран проектот „Меѓуетничка интеграција во образованието“, инициран од УСАИД.

Проектот, во вредност од околу 5,2 милиони американски долари, финансиран од УСАИД, предвидено е да трае четири години, а целта е подигање на свеста кај сите инволвирани во образуванието. Четирите главни компоненти на проектот се информирање на јавноста и заедниците, обука на наставниците, раководителите и обука на самите директори на училиштата.

На презентацијата на проектот пред присутните говореше раководителот на секторот за образование во општина Кичево Саније Садику, која меѓу другото изрази задоволство што ќе се реализира овој проект, кој, подвлече, ќе помогне за подобрување на меѓуетничките односи во Кичево.

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: ,