Олимпијада за деца со посебни потреби во Кичево

Категории: Кичево, Слајдер

Во спортската сала „Христо Узунов“ во Кичево денеска се одржа олимпијда за деца со посебни потреби. Учестуваа деца со посебни потреби од целиот кичевски регион и нивните врсници од детските градинки, на возраст од пет и шест години. Децата се натпреваруваа во четри дициплини: игра со јаже, наменски игри, кошарка и прецизни удари.

Оваа олимпијада ја организираше светската хуманитарна организација „Лајонс клуб Интернешнал -дистрикт 132 Македонија“, со поддршка од Центарот за социјални работи во Кичево и градоначалникот на Кичево Фатмир Дехари.

Олимпијадата под  мотото „Се за деца“, ја отвори Џавит Мехмеди, како одговорен за реализација на овој проект. Изрази задоволство што е дел од оваа спортска манифестација.

– Особено ми е драго што барем за миг ќе им го разубавиме денот на овие прекрасни дечиња кои навистина имаат потреба да се чувствуват како и сите останати деца, рече Мехмеди.

Организаторот најави дека наскоро ќе се организира  и олимпијада за оваа категорија деца на републичко ниво.

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , ,