Творештвото на Омер Калеши низ слики

Вчера пишувавме накратко кој е Омер Калеши. Денес ви претставуваме мал дел од неговото огромно творештво. Се надеваме дека еден ден во Кичево ќе има негова галерија.

Дервиши

Карма

Овошје

Костен дрворез

Омер Калеши 2010

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)