Организиран автобуски превоз од Кичево, М. Брод, Дебарца, Демир Хисар за Крушево на Илинден

Категории: Кичево, Слајдер

Во чест на 110 години од кревањето на Илинденското востание, ќе има организиран превоз од Кичево за прославата во Крушево.

Распоредот е следен:

–    Кичево, Железничка станица, 12 автобуси, 08.00 часот
–    Другово, 6 автобуси, 08.30 часот
–    Зајас, 1 автобус, 07.45 часот
–    Пласница, 1 автобус, Место викано Потчука, 08.30 часот

Распоредот на тргнување од Македонски Брод е:

–    Македонски Брод, Градски плоштад, 5 автобуси, 08:00 часот

Распоредот на тргнување од Демир Хисар е:
–    Демир Хисар, хотел Младост, 7 автобуси, 08:30 часот

Распоредот на тргнување од Дебарца е:
–    Дебарца, Требеница, 4 автобуси, 07.30 часот

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , , , , , , ,