Помогнете и на малата Јована

Категории: Македонија, Слајдер

На Јована Ѓоргиев од Битола која има само 1 година и 8 месеци потребна и е помош. Таа не може да оди  и да зборува,  дијагностицирана и е  (церебрална парализа) и  West Syndrome  ( редок епилептичен синдром ).

Нападите се резистентни на терапија и неможат да се лечат во Македонија. Затоа и е потребно итно лекување во Истанбул, Турција за кое ние како родители немаме доволно средства.

Сајтот Донации ја објави оваа сторија и ги пренесе зборовите на родителите на девојчето:

Ве замолуваме да ни помогнете да ги собериме тие средства со донација на следната жиро сметка:

Јована Ѓоргиев

Тутунска Банка

210 700000 6021 18

Донација за лекување

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , , ,