ЈП Комуналец започна со селекција на отпадот

Категории: Кичево

ЈП Комуналец во насока на унапредување на менаџирањето со отпад од август оваа година започна со селекција на отпадот. Досега се направени 50 бали од картон, 10 бали од бела хартија и 11 бали од пластични шишиња.

Во насока на подигање на еколошката свест кај граѓаните на Кичево испечатен е промотивен материјал кој е доставен заедно со месечната сметка.

[http://komunaleckicevo.com.mk]

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , ,