Отсечени села во кичевско, прекини во напојувањето со електрична енергија

Категории: Кичево, Слајдер

Снегот кој непрестајно паѓа во кичевскиот регион предизвика тешкотии во сообраќајот и напојувањето со електрична енергија. Во Кичево улиците се чистат со помош на ЈП Комуналец и со работници ангажирани од страна на општината.

Неколку села во општините Зајас, Осломеј и Вранештица се отсечени и до нив може да се дојде само со теренски возила.

Активности за чистење на снегот засега има само во општина Осломеј каде е расчистен снегот, додека во Зајас и Вранештица до овој момент не е започнато со расчистување на денешниот снег.

Екипите на ЕВН работат на остранување на дефектите на електричната мрежа. Во општина Другово во тек е спасувачка акција за извлекување на две лица, од кои едно со повредена нога. Лицата се наоѓаат на 6 километри помеѓу селата Ехлоец и Извор.

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , , , , , , ,