Home » Posts tagged with » акција
Заврши антитерористичката акција во Грозни, загинаа 10 полицајци (фото, видео)

Заврши антитерористичката акција во Грозни, загинаа 10 полицајци (фото, видео)

Заврши активната фаза од антитерористичката операција во чеченската престолнина Грозни против групата екстремисти, кои го нападнаа Домот на печатот, во центарот на градот. Меѓу урнатините на разурнатата зграда и на соседното училиште се најдени телата на осум бандити, како и 24 рачно изработени експлозивни направи, подготвени за употреба, како и гранати и муниција, соошти ТАСС, цитирајќи го […]

Откаде ќе се поаѓа за „Ден на Дрвото“ во Кичево

Откаде ќе се поаѓа за „Ден на Дрвото“ во Кичево

И оваа година на 21 ноември (среда) по 10-ти пат ќе се реализира акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“. Се планира да се пошумат вкупно 803 хектрари од кои 574 хектари ќе бидат нови површини, а 131 хектар ќе бидат површини коишто треба да се корегираат, а на 98 хектари опожарена површина ќе се […]