Home » Posts tagged with » апел
Населението од Лавчани 2 недели без струја

Населението од Лавчани 2 недели без струја

Населението во село Лавчани нема електрична енергија околу две недели. Додека ја пуштат електричната енергија би дошло до големи проблеми поради паднатите столбови и искинатите жици. Иако патот во село Лавчани е сосема прооден, екипи кои треба да го санираат проблемот сеуште немаат излезено на терен. Локалните жители апелираат до надлежните институции за итно решавање […]

Водата за пиење – сеуште горлив проблем за жителите на Вранештица и околните села

Водата за пиење – сеуште горлив проблем за жителите на Вранештица и околните села

Иако, може да се каже, спијат на вода, често пати немаат вода ни за пиење. Ова е горлив и долгогодишен проблем на жителите на Вранештица и селата во вранештичко кои пред повеќе од една деценија се приклучија на новиот водовод. Водоводот требаше да им донесе редовно водоснабдување со чиста и питка вода од системот „Студенчица“. […]