Home » Posts tagged with » Бојан Ристески
Големите сили – Долготројниот развој и изворите на енергија како геополитички  фактор во меѓународните односи

Големите сили – Долготројниот развој и изворите на енергија како геополитички фактор во меѓународните односи

Геополитиката е наука која ги изучува географските ефекти на одредена држава,регион и нивното влијание врз меѓународните односи и политика. Во одреден период големите сили соработувале меѓу себе, но знаеме и дека различните интереси довеле до катастрофални последици,светски војни и дизбаланс на светскиот поредок. Иако во текот на развојот на човечката историја минералите играле позитивна улога, […]

ФОТО: Директно од саемот на автомобили во Париз

ФОТО: Директно од саемот на автомобили во Париз

Специјално за www.kicevo.mk ги добивме овие фотографии од саемот за автомобили во Париз, благодарение на нашиот студент Бојан Ристески. ’81-от Светски саем за автомобили кој е отворен од 27 септември до 14 октомври оваа година во Париз  (Porte de Versailles) претставува еден од најголемите салони во светот кој датира од 1898, а во 2010 година […]