Home » Posts tagged with » Бранко Црвенковски
10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

ФОТО: Бранко Црвенковски во посета на Кичево

ФОТО: Бранко Црвенковски во посета на Кичево

Доскорешниот претседател на СДСМ, Бранко Црвенковски, денес беше во посета на Кичево. Црвенковски беше придружуван од членовите на локалното партиско раководство. Ова е веројатно прво појавување во јавноста на Црвенковски кој од функцијата претседател на СДСМ се повлече пред нешто повеќе од 2 месеци.

ВИДЕО: Репортажа од Кичево на Хрватската телевизија

ВИДЕО: Репортажа од Кичево на Хрватската телевизија

Репортажа на Хрватската телевизија во која централна тема е Кичево. Емисијата е посветена на последните локални избори и е снимана пред и после изборите и главните теми поврзани со нив. Погледнете ја.

Ќе се гласа за доверба на владата

Ќе се гласа за доверба на владата

Собранието на Република Македонија ја почна 43. седница на која ќе се расправа и ќе се гласа за доверба на Владата, по барање на опозициската СДСМ. Според постигнатиот договор меѓу владејачкото мнозинство и опозицијата на координацијата кај претседателот на Собранието Трајко Вељаноски, на почетокот на седницата координаторот на пратениците на СДСМ Игор Ивановски ќе има 30-минутно образложение на барањето за гласање доверба на Владата. На неговото образложение не се […]