Home » Posts tagged with » водоснабдување
Изворот Студенчица во добра кондиција

Изворот Студенчица во добра кондиција

Изворот Студенчица од кој се снабдуваат Кичево, Прилеп, Македонски Брод и делумно Крушево и двете помали рурални општини Долнени и Пласница бележи најголема дарежливост во последниве 30 години. И покрај високите температури неговата издашност во моментов изнасува 1940 литри вода во секунда. Од ова, 550 литри се упатуваат накај Прилеп, за Кичево се наменети 220 […]

Во петок краток прекин на водоснабдувањето

Во петок краток прекин на водоснабдувањето

Во петок, 19 јули, поради приклучување на новоизградена водоводна линија на Булевар Ослободување и исклучување на старата азбесна водоводна линија, ќе има прекин на водоснабдувањето во централното градско подрачје во периодот  3.30-11.00 часот наутро. ЈП „Комуналец“ апелира до граѓаните и правните субјекти да обезбедат потребна количина на вода за пиење за сопствени потреби и замолува […]

Водата за пиење – сеуште горлив проблем за жителите на Вранештица и околните села

Водата за пиење – сеуште горлив проблем за жителите на Вранештица и околните села

Иако, може да се каже, спијат на вода, често пати немаат вода ни за пиење. Ова е горлив и долгогодишен проблем на жителите на Вранештица и селата во вранештичко кои пред повеќе од една деценија се приклучија на новиот водовод. Водоводот требаше да им донесе редовно водоснабдување со чиста и питка вода од системот „Студенчица“. […]

Задутре голем дел од Кичево ќе остане без вода

Задутре голем дел од Кичево ќе остане без вода

Поради отстранување на дефект на цевководот кај бензиската пумпа на Макпетрол, задутре, среда (26 јуни), ќе има прекин на водоснабдувањето во голем дел од градско подрачје. Вода ќе има во делот на населбата Горица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато во 04:00 часот наутро па се до 12:00 часот (или порано) до кога ќе се санира дефектот. […]

Подобро водоснабдување за централното градско подрачје

Подобро водоснабдување за централното градско подрачје

На 20ти ноември  ЈП Комуналец започна со градежни работи и инсталирање на споредни водоводни линии од новиот главен цевовод Ф 300 кои започнува  од раскрсницата на  магистралниот  пат  по  Булевар па се до раскрсницата до  ул. „Рудничка“ до заводот за вработување. Изградени се дванаесет приклучоци од левата и десна страна со профили од Ф 150, […]

Прекин на водоснабдувањето во дел од населба Иванидол

Прекин на водоснабдувањето во дел од населба Иванидол

ЈП Комуналец од Кичево ги известува граѓаните кои живеат на улиците „Питу Гули“ дел од ул.„Тренко Тасески“ (Панорама) и дел од под Крушино дека од среда на 24 октомври 2012 па се до 26 октомври 2012 ќе има прекин во водоснабдувањето поради пуштање во употреба на новата водоводна линија. Се апелира на разбирање и се […]