Home » Posts tagged with » вработувања
Општина Кичево нема пари за греење, ама има за нови вработувања во училиштата

Општина Кичево нема пари за греење, ама има за нови вработувања во училиштата

Вкупно 37 нови вработувања во кичевските училишта „Санде Штерјоски“ и „Ѓерѓ Кастриот-Скендербег“ (село Србица) се распишани во петочните огласи објавени во Лајм и Утрински Весник. Се бараат наставници, администратори, психолози, хаусмајстори, ложачи на парно… ОУ„Санде Штерјоски вработува“ 30, а „Ѓерѓ Кастриот-Скендербег“ 7 луѓе.  Новите вработувања само во „Санде Штерјоски“ ќе го чинат буџетот на општина […]

KSS SAFETY SYSTEMS отвора фабрика во Кичево – 1000 нови вработувања

KSS SAFETY SYSTEMS отвора фабрика во Кичево – 1000 нови вработувања

Американската компанија Key Safety Systems (KSS) и официјално отвора фабрика во Кичево, објави на својата facebook страна премиерот Никола Груевски. Во објавата Груевски го пренесува официјалното соопштение на KSS до јавноста во кое и официјално се потврдува дека компанијата ќе ја реализира својата инвестиција оваа есен. КСС наведуваат дека најпрво ќе започнат со работа во […]

Во недела јавно избирање на 1600-те социјални случаи кои ќе бидат вработени во Македонски шуми

Во недела јавно избирање на 1600-те социјални случаи кои ќе бидат вработени во Македонски шуми

Во недела на Македонската телевизија ќе се изврши директно компјутерско рангирање на најдобрите 1.600 апликанти кои ќе бидат вработени во државните институции и органи согласно огласот за вработување на лица од социјално ранливи категории објавен од ЈП „Македонски шуми“. Пријавени се повеќе од 20.000 апликации. Како што информира на денешната прес-конференција владиниот портпарол Александар Ѓорѓиев, […]

Градоначалникот на Кичево ги пречека инвеститорите од Турција

Градоначалникот на Кичево ги пречека инвеститорите од Турција

Денеска во општина Кичево, градоначалникот Благоја Деспотоски им беше домаќин на претставниците од стопанската комора на Измир, Република Турција. Турската бизнис делегација ја предводеа г-нот Медат Сенај, началник за стопански развој на градот Измир, и г-нот Имет Хочаоглу, приватен бизнисмен, сопственик на фабрика од прехрамбената индустрија. Г-нот Хочаоглу, кој е роден во Кичево, а сега […]

Нови мерки за 2000 нови вработувања

Нови мерки за 2000 нови вработувања

Со шесте мерки од Оперативниот план за поддршка при вработување што македонската Влада го усвои на последната седница, годинава ќе бидат вработени над 2.000 лица. За нивната реализација ќе се одвојат седум милиони евра од Буџетот на Република Македонија. Планот е составен од повеќе активни програми и мерки за вработување со кои треба да се […]