Home » Posts tagged with » Голема Албанија
10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

ВИДЕО: Меџити го сака Кичево во етничка Албанија, а Дехари да бил шериф на градот

ВИДЕО: Меџити го сака Кичево во етничка Албанија, а Дехари да бил шериф на градот

Ново скандалозно видео се појави вчера, пренесе телевизијата Канал5. Кичево со градоначалник Албанец ќе стане дел од Албанија; Немам дилема дека Кичево станува „Крчова“ – порачува чаирскиот градоначалник Изет Меџити. Со оваа порака Меџити ги повикува Албанците од Америка да дојдат и да гласаат на локалните избори. – Победата на ДУИ во Чаир, Тетово, Гостивар нема да […]