Home » Posts tagged with » градба
Американската КСС почнува да ја гради фабриката во Кичево

Американската КСС почнува да ја гради фабриката во Кичево

Американската компанија „Кеј Сејфти Системс“ (КСС) за две до три недели ќе започне со изградбата на производствениот погон во слободната економска зона во Кичево. Објектот со површина од 13.600 метри квадратни треба да биде готов до втората половина на ноември и во него до крајот на годинава се планира да се вработат 300 луѓе. Ова го истакна […]

СКАНДАЛОЗНО ВИДЕО: Оџата од Октиси повикува на протести против изградба на црква

СКАНДАЛОЗНО ВИДЕО: Оџата од Октиси повикува на протести против изградба на црква

Скандалозно видео се појави на социјалните мрежи во кое јасно се слуша како оџата од село Октиси ги повикува муслиманските верници на протест против изградбата на црквата Свети Димитрија. По овој повик во селото стана тензично. Православните верници сакаат да ја возобноват црквата Свети Димитрија која и порано постоела на тоа место. За тоа ги […]