Home » Posts tagged with » Грозни
Заврши антитерористичката акција во Грозни, загинаа 10 полицајци (фото, видео)

Заврши антитерористичката акција во Грозни, загинаа 10 полицајци (фото, видео)

Заврши активната фаза од антитерористичката операција во чеченската престолнина Грозни против групата екстремисти, кои го нападнаа Домот на печатот, во центарот на градот. Меѓу урнатините на разурнатата зграда и на соседното училиште се најдени телата на осум бандити, како и 24 рачно изработени експлозивни направи, подготвени за употреба, како и гранати и муниција, соошти ТАСС, цитирајќи го […]