Home » Posts tagged with » договор
Американската КСС почнува да ја гради фабриката во Кичево

Американската КСС почнува да ја гради фабриката во Кичево

Американската компанија „Кеј Сејфти Системс“ (КСС) за две до три недели ќе започне со изградбата на производствениот погон во слободната економска зона во Кичево. Објектот со површина од 13.600 метри квадратни треба да биде готов до втората половина на ноември и во него до крајот на годинава се планира да се вработат 300 луѓе. Ова го истакна […]

Потпишан договорот за изградба на автопатите

Потпишан договорот за изградба на автопатите

Владата на Република Македонија вчера со кинеската компанија „Sinohydro Corporation Limited“ ги потпиша договорите за изградба на автопатските делници од Миладиновци до Штип и од Кичево до Охрид. Договорите од име на Владата ги потпишаа вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски, министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и директорот на Јавното претпријатие за државни […]

100 години од Букурешкиот договор

100 години од Букурешкиот договор

Македонија денеска одбележува еден од најтрагичните историски датуми во нејзиното постоење, денот на кој пред  100 години беше потпишан Букурешкиот мировен договор, акт со кој нејзината етно-географска територија е разделена меѓу балканските држави. Македонските историчари сметаат дека не е можно ревидирање на Букурешкиот договор, бидејќи тоа е меѓународен договор за кој не постојат никави тајни анекси и се однесува само на разграничување […]