Home » Posts tagged with » Егејска Македонија
Во Солун се учи на македонски јазик

Во Солун се учи на македонски јазик

Македонското меѓународно движење за човекови праваи Австралиско-Македонскиот комитет за човекови права објавија дека го зголемуваат финансискиот фонд за изучувањето на македонскиот јазик во Солун, пренесува „Дневник“. Напоредно со тоа, предвидено е и отворање на повеќе паралелки во различни градови и села низ Егејска Македонија. Часовите се одржуваат во организација на Виножито и таа е единствената […]