Home » Posts tagged with » Ерик Вернквист
Денот кога ќе почнеме да ги населуваме другите светови (видео)

Денот кога ќе почнеме да ги населуваме другите светови (видео)

Wanderers (Скитници) е краток документарен филм кој ја прикажува визијата како ќе изгледа населувањето на луѓето на соседните планети од Сончевиот систем. Направен е на база на научни идеи и концепти кои прикажуваат како би изгледала нашата колонизација, доколку таа би се случила еден ден. Сцените прикажани во филмот се анимација на вистински места кои […]