Home » Posts tagged with » ЖРК Металург
Андреа Белеска избрана за најдобра мак-ракометарка на годината

Андреа Белеска избрана за најдобра мак-ракометарка на годината

Кичевчанката Андреа Белеска е избрана за најдобра македонска ракометарка за 2014 година. Изборот го организираше спортскиот портал МакРакомет, а читателита имаа можност да го дадат својот глас во неколку категории од 8-ми до 21 декември. Нивниот избор во категоријата „Најдобра мак-ракометарка што игра во Македонија“ беше Андреа Белеска (Металург) која победи со 1586 гласови, само […]

Кичевчанката Андреа Белеска нова членка на ЖРК Металург

Кичевчанката Андреа Белеска нова членка на ЖРК Металург

Една од најталентираните млади ракометарки од Кичево, Андреа Белеска, по едногодишен престој во Вардар СЦБТ, од следната првенствена сезона ќе го носи дресот на ЖРК Металург, на тој начин ќе го промени клубот но не и градот, бидејќи останува во Скопје. Белеска се одлучи на овој потег од причина што во Вардар имаше недоволна минутажа […]