Home » Posts tagged with » Зијадин Села
10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

СКАНДАЛОЗНО ВИДЕО: Оџата од Октиси повикува на протести против изградба на црква

СКАНДАЛОЗНО ВИДЕО: Оџата од Октиси повикува на протести против изградба на црква

Скандалозно видео се појави на социјалните мрежи во кое јасно се слуша како оџата од село Октиси ги повикува муслиманските верници на протест против изградбата на црквата Свети Димитрија. По овој повик во селото стана тензично. Православните верници сакаат да ја возобноват црквата Свети Димитрија која и порано постоела на тоа место. За тоа ги […]

Брука: Струшкиот градоначалник ги бојкотира Струшките вечери на поезијата

Брука: Струшкиот градоначалник ги бојкотира Струшките вечери на поезијата

Градоначалникот на општина Струга, Зијадин Села пред вечерашното отворање на „Струшките вечери на поезијата“ најави дека лично тој и општина Струга оваа година ке го бојкотираат фестивалот. Села се закани доколку наредната година фестивалот не го почитува Законот за употреба на јазиците, тогаш нема да дозволат фестивалот воопшто и да се одржи во Струга. Села […]

Заедно за Струга: Македонците во Струга се дискриминирани

Заедно за Струга: Македонците во Струга се дискриминирани

Претставници од Коалицијата „Заедно за Струга“ денеска во Скопје на амбасадорите на САД и на ЕУ во Македонија, Пол Волерс и Аиво Орав им доставија отворена покана да ја посетат Струга за, како што велат, одблиску да се запознаат со самоволието на градоначалникот Зијадин Села и со проблемите со кои живеат Македонците во општината од денот на […]

ВИДЕО: Ќе го палиме собранието!

ВИДЕО: Ќе го палиме собранието!

…а ние ќе го гасиме со Кока-Кола!!! ПС – Најновиот паликуќа се одзива на името Зијадин Села. Во собрание – никогаш досадно.