Home » Posts tagged with » инвестиции
Градоначалникот на Кичево ги пречека инвеститорите од Турција

Градоначалникот на Кичево ги пречека инвеститорите од Турција

Денеска во општина Кичево, градоначалникот Благоја Деспотоски им беше домаќин на претставниците од стопанската комора на Измир, Република Турција. Турската бизнис делегација ја предводеа г-нот Медат Сенај, началник за стопански развој на градот Измир, и г-нот Имет Хочаоглу, приватен бизнисмен, сопственик на фабрика од прехрамбената индустрија. Г-нот Хочаоглу, кој е роден во Кичево, а сега […]

Интервју со Благоја Деспотоски: Главна цел е да донесеме инвеститори во Кичево

Интервју со Благоја Деспотоски: Главна цел е да донесеме инвеститори во Кичево

Главна работа е подобрување на економијата во градот. Планираме веднаш по изборите да се доделат концесиите за двата рудника. Да ги донесеме првите инвеститори од Турција за слободната економска зона. Економијата е клучна да ги задржиме младите во Kичево, вели Благоја Деспотоски, кандидат за градоначалник на Кичево во интервју за весникот Дневник. Kако ја коментирате […]

Почнуваат големи инвестиции во железницата

Почнуваат големи инвестиции во железницата

На железничката станица во Куманово денеска стартуваа градежните работи за ремонт на железничките делници Куманово – Табановце и Миравци – Смоквица од Коридорот 10. Активностите се дел од владиниот проект „За целосен ремонт на делниците долж Коридорот 10“ во должина од 54 километри за кои се обезбедени 17,6 милиони евра. Покрај Табановце-Куманово и Миравци-Смоквица наскоро […]