Home » Posts tagged with » Кичевска ликовна колонија
Во Велес отворена изложба на дела од Кичевската Ликовна Колонија 2014

Во Велес отворена изложба на дела од Кичевската Ликовна Колонија 2014

Во рамки на манифестацијата „Велес –Град на културата 2015“ синоќа во Ликовниот салон во Велес беше отворена изложба на дела од 21.Интерационална Кичевска Ликовна Колонија 2014. Од вкупно над 80 дела на изложбата во Велес се претставени 27 дела од 27 уметници од 15 држави меѓу кои од Малезија, Судан, Германија, Казахстан, Русија, Украина, Бугарија […]

Првиот парламентарец Трајко Велјановски ќе ја отвори изложбата во Кнежино

Првиот парламентарец Трајко Велјановски ќе ја отвори изложбата во Кнежино

Делата од 20 –та јубилејна Кичевска ликовна колонија, денес 11 –ти септември, ќе им бидат претставени на љубителите на уметноста од Кичево. На изложбата ќе бидат претставени 70-ина слики изработени во разни техники како и петте скулптури, кои ќе бидат поставени во предворјето на Куќата на уметноста. Покрај дел од уметниците кои ги создадоа овие […]

Кичевската ликовна колонија спои многу сродни души

Кичевската ликовна колонија спои многу сродни души

Покрај многубројните ремек-дела создадени во изминатите дваесет години, на Интернационалната Кичевска ликовна колонија дружбата во куќата на уметноста на дел од уметниците им овозможи трајно да ги продлабочат своите врски и да ги заокружат со брак. -Покрај многубројните познатства и долгогодишни пријателства кои низ годините се создадоа на нашата колонија, истата ќе остане единствена и […]