Home » Posts tagged with » кичевска
Снежен викенд

Снежен викенд

Не очекува снежен викенд. Во сабота врнежите на планинските места ќе бидат од дожд и снег. Поинтензивни врнежи се очекуваат во текот на ноќта спрема недела. Тамам за тепачка со снег околу 1 по полноќ. Во недела ќе дува северен ветер и врнежите насекаде ќе преминуваат во снег.

Манастир Света Богородица Пречиста Кичевска

Манастир Света Богородица Пречиста Кичевска

КАКО ДА СТИГНЕТЕ ДО ПРЕЧИСТА Манастирот посветен на Св. Богородица – Пречиста или попозната како Кичевска претставува духовен центар на Кичево и регионот. Се наоѓа јужно од Кичево, во општина Другово на падините на планината Цоцан, на надморска височина од 920 метри. До него се стигнува кога излегувате од Кичево и одите јужно, по магистралниот […]