Home » Posts tagged with » Кралица
Кичевчанката која го дизајнираше парфемот за британската кралица

Кичевчанката која го дизајнираше парфемот за британската кралица

Британката Ангела Ставреска, по мајка кичевчанка од фамилијата Новески, една од дизајнерките на најпрестижниот парфем што специјално беше изработен за кралицата Елизабета Втора. Овој парфем го создаде Кралското хемиско друштво за кралицата Елизабета Втора како Божикен подарок, во годината кога таа го слави дијамaнтскиот јубилеј, а Ангела е еден од креаторите. Мирисот на парфемот наречен […]