Home » Posts tagged with » Куќа на уметноста
Во Велес отворена изложба на дела од Кичевската Ликовна Колонија 2014

Во Велес отворена изложба на дела од Кичевската Ликовна Колонија 2014

Во рамки на манифестацијата „Велес –Град на културата 2015“ синоќа во Ликовниот салон во Велес беше отворена изложба на дела од 21.Интерационална Кичевска Ликовна Колонија 2014. Од вкупно над 80 дела на изложбата во Велес се претставени 27 дела од 27 уметници од 15 држави меѓу кои од Малезија, Судан, Германија, Казахстан, Русија, Украина, Бугарија […]

Заврши XX-та јубилејна Интернационална кичевска ликовна колонија

Заврши XX-та јубилејна Интернационална кичевска ликовна колонија

Вчера заврши дваесеттата јубилејна Интернационална кичевска ликовна колонија. Со 28 учесници од 16 држави, ова беше една од најбогатите и најплодните со дела, колонии. Учесници од 4 континенти се собраа на едно место и успешно се разбраа со јазикот на уметноста. Во Кичево твореа уметници од: Египет, Австралија, Малезија, Германија, Северен и Јужен Кипар, Словенија, […]

Кичевската ликовна колонија спои многу сродни души

Кичевската ликовна колонија спои многу сродни души

Покрај многубројните ремек-дела создадени во изминатите дваесет години, на Интернационалната Кичевска ликовна колонија дружбата во куќата на уметноста на дел од уметниците им овозможи трајно да ги продлабочат своите врски и да ги заокружат со брак. -Покрај многубројните познатства и долгогодишни пријателства кои низ годините се создадоа на нашата колонија, истата ќе остане единствена и […]

Започнува јубилејната 20-та Интернационална ликовна колонија во Кнежино

Започнува јубилејната 20-та Интернационална ликовна колонија во Кнежино

Од утре до 20 јули во Куќата на уметноста во село Кнежино, ќе работи дваесеттата јубилејна Интернационална  кичевска ликовна колонија. Во годината на јубилејот во прегратките на храмот на уметноста ќе творат околу триесет уметници од 17 земји од светот. -Годинава ќе имаме уметници од 17 земји од светот и тоа од: Германија, Египет, Австралија, […]