Home » Posts tagged with » медали
Македонските Кик-боксери се враќаат со два медали

Македонските Кик-боксери се враќаат со два медали

Голем успех за Македонската Кик-бокс експедиција  на  европското првенство во MUAY THAI. Македонија се врака побогата за 2 медали , еден сребрен и еден бронзен. Успехот е 100 % , двајца натпреварувачи – два медали. Вчера во вечерните часови  Мики Ивановски -81кг. во финалната борба за злато  до која дојде со победа над Романскиот натпреварувач […]

Кичевчани собраа медали на првенство во карате

Кичевчани собраа медали на првенство во карате

Минатиот викенд се одржа државно првенство во Фрајбург, Швајцарија. Учество зедоа 365 натпреварувачи кои беа квалификувани за ова првенство. Kashiva kan клубот од градот Biel, кој е основан од Борис Лескаровски-карате мајстор 5 дан, беше предводен од нашиот репрезентативец во карате Дејан Милошевски кој имаше улога натренер на ова значајно првенствона кое освоија вкупно седум […]

Како колега на колега

Како колега на колега

Првиот веројатно војувал и на месечина. Вториот има уште муви за лапање. Во дилема сум само дали се сеќава откаде му се сите ордени.