Home » Posts tagged with » Медузи
Кога љубовта беше поезија

Кога љубовта беше поезија

Втората половина од шеесетите и првата од седумдесетите години на минатиот век, се живееше за другарство, за првиот бакнеж, за фармерки „Фиеруџи“ и за првото танго в Кале. Со „Ноќи во бел сатен“, „Мониа“ и „Кога љубовта ќе постане поезија“. И постана навистина. Со „МЕДУЗИ“. Величествените, единствените. Од оваа временска дистанца ја согледуваме нивната големина. […]

ВИДЕО: Тале Бацката, Рок легендата од Кичево кому годините не му можат ништо!

ВИДЕО: Тале Бацката, Рок легендата од Кичево кому годините не му можат ништо!

Тој е жива легенда, енциклопедија за едно славно време на првите кичевски рокери. Ја живее седмата деценија од животот, ама духот му е некаде во дваесеттите години. Сведок и учесник на првите игранки в Кале, славен тапанар во многу кичевски рок состави. Дека годините не му можат ништо оти во душата е млад, Софрониоски Трајче, […]

ФОТО(И)СТОРИЈА: Легендарната кичевска рок група „Медузи“

ФОТО(И)СТОРИЈА: Легендарната кичевска рок група „Медузи“

Медузи е една од најстарите рок групи во Кичево. Постоеле во седумдесеттите години и често пати настапувале на игранките кои се организирале на Китино Кале. Нејзини членови биле: Стојанче, Живко, Трајче и Раде. Постарите кичевчани сигурно со носталгија се навраќаат на овие времиња. Доколку имате повеќе информации, слободно праќајте. Самата статија со време ќе се […]