Home » Posts tagged with » Мост
Зголемен водостој и на Зајашка река (фото, видео)

Зголемен водостој и на Зајашка река (фото, видео)

Попладнево критично е зголемен водостојот на Зајашка река. Од фотографиите и видеото се гледа огромна количина на ѓубре кое го носи реката, а нивото на водата е сериозно покачено. Состојбата е полоша од потегот на депонијата па натаму каде цели ридови со ѓубре се уриваат во реката, а во деловите каде што Треска се излева, […]

Отежнат сообраќај на Стража, во сила забрана за камиони и автобуси

Отежнат сообраќај на Стража, во сила забрана за камиони и автобуси

На патниот правец Гостивар – Кичево на 1,5 километар пред планинскиот превој Стража се уште важи забраната за движење на тешки товарни возила и автобуси. На овој патен правец, како што информира Авто мото сојузот на Македонија, можни се повремени кратки застои во одвивањето на сообраќајот. Тешките товарни возила над 7,5 тони и автобусите се […]

Забранет сообраќајот за камиони на патот Кичево – Скопје

Забранет сообраќајот за камиони на патот Кичево – Скопје

Возила кои се потешки од седум тони не можат да минуваат по мостот кај селото Сретково во близина на превојот Стража. Од СВР Тетово информираат дека на овој дел од магистралниот пат Гостивар-Кичево е воведен посебен режим на сообраќајот. Причината е оштетувањето кое се појавило на средината од мостот. Во средата, А.Б. од Зајас додека […]