Home » Posts tagged with » наследство
Од 30 кондураџии во кичевската чаршија останаа само тројца

Од 30 кондураџии во кичевската чаршија останаа само тројца

Луѓето повеќе не ги интересира квалитетот, туку цената. Купуваат чевли за 400-500 денари и немаат потреба да ги поправаат старите. Сепак, не планирам да се откажам од овој занает бидејќи нему му ги посветив најубавите години од својот живот, вели Реџеп Карагоски, еден од тројцата преостанати кондураџии во Кичево. На кондураџискиот занает, како и на […]

Културно, историско и природно наследство

Културно, историско и природно наследство