Home » Posts tagged with » Н.У. Центар за култура „Кочо Рацин” – Кичево
„Од кол на кол“ па в петок и во Кичево

„Од кол на кол“ па в петок и во Кичево

Народниот театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп овој петок (5 декември) ќе се претстави пред кичевчани со урнебесната комедија „Од кол на кол“ во режија на Коле Ангеловски. Претставата ќе се одржи во големата сала на Н.У. Центар за култура „Кочо Рацин” – Кичево со почеток во 19.00 часот. Влезот за претставата чини симболични 50 денари, […]

„2012 Последните Македонци“ гостува во Кичево

„2012 Последните Македонци“ гостува во Кичево

Драмскиот театар од Скопје во сабота, 29 ноември, пред кичевчани ќе се претстави со претставата  „2012 Последните Македонци“. Претставата ќе се одржи во големата сала на Н.У. Центар за култура „Кочо Рацин” – Кичево, со почеток од 19.00 часот. Режијата е на Сашо Миленковски, а улогите ги толкуваат: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ-АЛЕКСИЌ Сања АРСОВСКА Билјана ДРАГИЧЕВИЌ-ПРОЈКОВСКА Трајанка […]