Home » Posts tagged with » Подварош
Во детската градинка во Кичево, изложба на Живко Попоски – Цветин

Во детската градинка во Кичево, изложба на Живко Попоски – Цветин

По повод„ Меѓународниот ден против насилство“, на 2 –ри октомври,  детската градинка „Олга Мицеска“  од Кичево, организира ликовна изложба со работен наслов „Цвеќе на мирот“ на познатиот сликар и хуманист Живко Попоски-Цветин. Авторот на оваа изложба на децата од градинката ќе им подари минијатурни слики со, цвеќе на мирот,а децата за возврат на гостите присутни на оваа […]

Поплавени пониските населби во Кичево

Поплавени пониските населби во Кичево

Дождот што непрекинато врнеше цел ден, уште толку им го загорчи животот на граѓаните во пониските делови на Кичево. -Остануваме по цел ден во подрумите за да ги испразниме од надојдената вода. Ние ја исфламе водата, но што вреди, кога тие повторно се полнат од подземните води и така се вртиме во круг – се […]

Владимир Полежиноски – Авторот на асномските документи на Голи Оток

Владимир Полежиноски – Авторот на асномските документи на Голи Оток

Македонската јавност не знае кој е д-р Владимир Полежиноски, доктор на Сорбона, човекот што ја понесе револуцијата во Кичевско, еден од творците на актите на АСНОМ и голооточки затвореник На втори август 2004 година се навршуваат 60 години од одржувањето на Првото Антифашистичко собрание на народното ослободување на Македонија (АСНОМ), одржано во манастирот “Свети Прохор […]