Готова е книгата „Битисување“ посветена на големиот пожар во село Слепче

Со финансиска поддршка на општината Демир Хисар, а во рамките на манифестацијата „1000 години од постоењето на Манастирот Свети Јован

Read more

ВИДЕО: Хомосексуалци, феминистки и про-абортус активисти нападнаа црква и христијански верници

„Црква која сјае е само онаа која гори“ беше мотото под кое толпа од околу 500 хомосексуалци, феминистки и про-абортус

Read more

Претставник од Министерството за труд и социјална политика го посети семејството Ристевски

Државниот секретар во Министерството за труд и социјална политика Муедин Кахвеџи вчера беше во посета на Општина Демир Хисар. Непосреден

Read more

Локализиран пожарот над Строгомиште и Букојчани, изгаснат над Пречиста и фатен предизвикувач на пожарот

Пожарите кои до вчера беснееја во атарите на селата Строгомиште и Букојчани се споија во еден голем пожар. Пожарот беше

Read more

ФОТОГАЛЕРИЈА: Пожарот одблиску. Како изгледаше стихијата

Фотографиите се видување на огнената стихија низ очите на пожарникарите и сите кои беа вклучени во справувањето со неа. Овие

Read more

Над 120 интервенции на хеликоптерите и авионите за елиминирање на пожарот крај Кичево

Надлежните органи мораа да вложат максимален напор, како би бил елиминиран пожарот, кој од саботата беснееше во близина на Кичево

Read more