Home » Posts tagged with » продажба
Романот „Ања“ во продажба со картичка со посвета

Романот „Ања“ во продажба со картичка со посвета

По повод 8 ми Март -денот на жената, романот „Ања“ повторно е во продажба, овој пат заедно со картички со посвета. – Значи поминаа 2 години од издавањето на АЊА. По повод 8 ми март, денод на жената, романот ќе се продава заедно со посвета на картичка која ќе се дели безплатно со секоја купена […]

Во Кичево се продадени сите урбанизирани парцели

Во Кичево се продадени сите урбанизирани парцели

Во текот на 2011 и 2012 година во целата држава се урбанизирани 1.648 локации на државно земјиште за изградба на куќи, како и 535 на приватно земјиште или со нерасчистени имотно-правни односи. Во тој период, покажува анализата на Министерството за транспорт и врски, се продадени 659 државни парцели за индивидуално домување, како и земјиштето за проектот „Сончев […]

Грците ќе си ги изнајмуваат островите

Грците ќе си ги изнајмуваат островите

Некако мрдна работава со недвижнините :). Откако му го продаваат островот на Џон Ленон, еве, јужниот сосед сега изнајмува острови. Вкупно 40 ненаселени грчки острови ќе бидат дадени под наем со цел да се соберат средства за државниот буџет, соопшти денеска Фондот за приватизација. Островите прво ќе им бидат понудени за изнајмување на приватни лица […]

Се продава островот од Џон Ленон

Се продава островот од Џон Ленон

Ирскиот остров , кој некогаш му припаѓаше на Џон Ленон, е ставен на продажба. Островот со големина од 12 фудбалски игралишта на западниот ирски брег, на кој престојуваат само животни, се продава за 300 илјади евра, 45 години откако го купи познатиот член на Битлси. Кусо пред да биде убиен во 1980 година, Ленон изјави дека […]