Home » Posts tagged with » реставрација
Реставрирана фасада на староградска куќа во Кичево

Реставрирана фасада на староградска куќа во Кичево

Во Кичево беше претставен новиот лик на куќа – споменик на културата од прва категорија на ул. „Јанко Михајловски” број 11 и 13, на која фасадата е обновена со 1.800.000 денари од Министеството за култура, во рамки на проектот за заштита, реставрација и конзервација на објекти од староградската архитектура во државата. Објектот е изграден во […]