Home » Posts tagged with » референдум
10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

Се собираат потписи за референдум

Се собираат потписи за референдум

Во текот на денешниот ден се собираат иницијални потписи за иницијативата за референдум со работен наслов “Достоинство за Македонија”, составен од 4 референдумски прашања. Потписите се собираат во текот на денешниот ден подрачните одделенија на ДИК во Кичево и Струга. Собирање на потписи имаше вчера во скопските општини: Карпош, Центар, Гази Баба, Чаир и Кисела […]