Home » Posts tagged with » рок
Кога љубовта беше поезија

Кога љубовта беше поезија

Втората половина од шеесетите и првата од седумдесетите години на минатиот век, се живееше за другарство, за првиот бакнеж, за фармерки „Фиеруџи“ и за првото танго в Кале. Со „Ноќи во бел сатен“, „Мониа“ и „Кога љубовта ќе постане поезија“. И постана навистина. Со „МЕДУЗИ“. Величествените, единствените. Од оваа временска дистанца ја согледуваме нивната големина. […]

До 30 септември пролонгиран рокот за осмиот ИПАРД повик

До 30 септември пролонгиран рокот за осмиот ИПАРД повик

 До 30 септември е пролонгиран осмиот јавен повик за користење средства од ИПАРД Програмата што требаше да заврши денеска. Според Платежната агенција, рокот е продолжен со цел да им се излезе во пресрет на потенцијалните корисници за подготовка на квалитетни апликации, како и да се овозможи ефикасно искористување на ИПАРД средствата. Финансиските средства предвидени со повикот се наменети за инвестиции […]

Кичево со автопат најдоцна за 6 години

Кичево со автопат најдоцна за 6 години

Владата планира да гради три нови автопати во следнте пет до шест години. Како што дознава ekonomski.mk,  инвестицијата e вредна од 600 до 800 милиони евра. Изградбата на автопатиштата планирано е  да се реализира преку јавно приватно партнерство со кинески компании. Еден од автопатиштата треба да се гради на потегот Миладиновци-Свети Николе- Штип. За него […]

ФОТО(И)СТОРИЈА: Легендарната кичевска рок група „Медузи“

ФОТО(И)СТОРИЈА: Легендарната кичевска рок група „Медузи“

Медузи е една од најстарите рок групи во Кичево. Постоеле во седумдесеттите години и често пати настапувале на игранките кои се организирале на Китино Кале. Нејзини членови биле: Стојанче, Живко, Трајче и Раде. Постарите кичевчани сигурно со носталгија се навраќаат на овие времиња. Доколку имате повеќе информации, слободно праќајте. Самата статија со време ќе се […]